BEHIND THE SCENES


Vicia Faba Design on yhden naisen yritys, jonka taustalla pyörin minä, Julia, 27-vuotias diplomi-insinööriopiskelija ja tuore sivutoiminen toiminimiyrittäjä Tampereelta. Päätoimisesti opiskelen tuotantotekniikkaa, tuotekehitystä ja teollisuustaloutta Tampereen Teknillisessä Yliopistossa. Opintoni alkavat olla loppupuolella ja vuoden 2018 aikana olisikin tarkoitus saada loput opinnot ja diplomityö suoritettua.

Vicia Faba Design-niminen käsityöalan yritys on ollut haaveenani jo lähes kymmenen vuotta. Ensi alkuun se oli lukion yrittäjyyskurssilla syntynyt hahmotelma voimistelupukuja käsityönä valmistavasta yrityksestä, joka vuosien myötä muovautui muuttuvien kiinnostuksenkohteiden mukana nykyiseen muotoonsa. Nykyisessä muodossaan Vicia Faba Design yhdistelee kaikkia minulle rakkaita asioita ja harrastuksia: koirat, valokuvaus sekä käsityöt. Yritykseni kautta saan suunnitella ja valmistaa veikeitä tuotteita, valokuvata niitä koirien kanssa ja ilman sekä rakentaa omannäköistä verkkokauppaa. Pyrin myös mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään DI-opintojeni antia yrityksen kehittämisessä. 

Mistä Vicia Faba Design sai nimensä?

 

Olen horoskoopiltani härkä ja lapsuuden kutsumanimeni oli perhepiirissä Papu. Näiden yhdistelmästä syntyi härkäpapu, joka puolestaan on latinaksi Vicia Faba. Härkäpapu olisi aika sympaattinen sellaisenaankin, mutta alkuperäinen päämääräni oli perustaa kansainvälinen Etsy-kauppa, johon etenkään ääkköset eivät oikein soveltuneet. Niimpä nimeksi valikoitui latinalainen versio.

Tulevaisuuden suunnitelmia

Nyt kun kauppahaaveeni on toteutunut, seuraavaksi haaveeksi on muodostunut toiminnan laajentaminen koirien valokuvauksen puolelle. Olen kuvannut omia sileäkarvaisia noutajiani jo useamman vuoden ajan, mutta laajempi innostus koirakuvaukseen sai alkunsa verkkokaupan rakentamisen myötä. Viimeisen vuoden aikana olen kuvannut ahkerasti erilaisia koiria kaupan tuotekuviin ja innostunut hommasta aina vain enemmän. Muutama vuosi ahkeraa harjoittelua vielä ja tämäkin haave voi olla totta!

Mottoni

Älä ikinä kieltäydy koiranpentujen kuvaamisesta!