GALLERIA

    Pentukuvaus on parasta mitä tiedän. Koiranpentujen energisyys, hellyyttävä ulkonäkö ja arvaamattomat liikkeet takaavat sen, ettei koskaan voi ennalta tietää, mitä kameran muistikortille tallentuu. Se on kuitenkin varma, että suloisuutta näistä kuvista ei jää uupumaan! Pikkupentuvaihe menee etenkin isommilla roduilla ohitse aivan silmänräpäyksessä. Kauniisiin kuviin ikuistettua pentusöpöyttä onkin mukava ihastella vielä vuosienkin päästä ja samalla kerryttää uutta pentukuumetta, kun pentuajan neulanterävät hampaat, erinäiset tuhotyöt ja kaatosateessa suoritetut sisäsiisteyskoulutukset eivät ole enää aivan tuoreimmassa muistissa.

    Poseerauskuvia on antoisinta ottaa silloin, kun kuvattava koira hallitsee paikallaolon useammassa erilaisessa asennossa. Mitään erityisen hienoa ei toki tarvitse osata, vaan istuen, seisten ja maaten paikallaan pysyvästä koirasta saadaan jo hyvin monipuolisia kuvia aikaiseksi. Hieman säpäkämmistäkin kavereista saadaan onnistuneita poseerauskuvia, kunhan yhtäjaksoista paikallaoloa on ainakin muutaman sekuntin verran. Poseerauskuviin on toisinaan kiva lisätä myös jotain rekvisiittaa mukaan. Esimerkiksi koiran suosikkilelu tai iloisen värikäs rusetti tuovat mainion lisän kuviin.

    Liikekuvat tuovat mielestäni koiran kuin koiran parhaat puolet esiin. Ovathan karvakaverit luonnollisimmillaan saadessaan liikkua vapaasti ja ilmeetkin ovat tällöin iloisen innostuneita. Pentukuvauksen tapaan ei liikekuvauksessakaan voi ennakkoon tietää, millaisia otoksia saadaan aikaiseksi. Yllätyksellisyys ja haastavuus tekevätkin liikekuvauksesta todella mielenkiintoista puuhaa.